+420 602 335 885 Po - Čt: 8 - 16hod
Pá: 8 - 15hod
Nakupte ještě za 999 Kč
a máte dopravu zdarma.
0

Do košíku zatím nebyly přidány žádné položky.

Doxneo Basic – nejlevnější krmiva bez obilovin na trhu

Jsme rádi, že se nám podařilo vyjít vstříc požadavkům našich zákazníků a najít cestu, jak vyrobit krmivo bez obilovin, avšak za cenu běžných krmiv.

Doxneo Basic – nejlevnější krmiva bez obilovin na trhu
Dana Pučálková V neděli ne 30.12. 2018

Proč jsou obiloviny špatně? Obiloviny jako jsou pšenice a kukuřice mají vysoký glykemický index, to znamená že se energie během trávení uvolňuje rychle. Pokud se energie uvolňuje rychle, tak je jí v některých chvílích přebytek a tím pádem může docházet ke vzniku tukových zásob.


Výhodou využití alternativních příloh, jako jsou třeba luštěniny, je pomalejší uvolňování energie. Vhodnými přílohami jsou také ovoce, zelenina a bylinky. Nevhodnou luštěninou je sója, která sice obsahuje velké množství bílkovin, ale je častým alergenem.

Dalším důvodem k vyřazení obilovin je to, že některé obsahují lepek, který je častým alergenem. Proto je vhodné použít bezobilná krmiva pro psy s citlivým zažíváním nebo i zjištěnými potravními alergiemi. Potravinové alergie na lepek se projevuje jako nadýmání, svědění kůže, nadměrné lízání srsti, zvracení, záněty v uších nebo průjmy.

Pro psy s trávicími obtížemi nebo alergiemi může být také vhodnou volbou vyřadit z krmné dávky kuřecí maso, které je také častým alergenem. Naopak vhodnými zdroji masa je jehněčí, kachní nebo krůtí.

Psi krmení bezobilnými krmivy nemají tolik projevů alergií, stačí jim nižší krmné dávky, mají více energie, lesklou srst a lépe přelínávají.

Jaké zdroje sacharidů jsou tedy vhodné? Pes není striktní masožravec, potřebuje ve své stravě i rostlinné složky. Ideální jsou ovoce, zelenina nebo i třeba brambory a sladké brambory, jejich nespornou výhodou je to, že nezpůsobují potravní alergie. Že jste slyšeli, že jsou brambory pro psa nevhodné? Do jisté míry je to pravda, nicméně během extruze při které se vyrábí granule probíhá za vysoké teploty a tlaku. Tyto podmínky způsobí zmazovatění škrobu, který se stává stravitelným a navíc likviduje antinutriční látky.

Podobné články

V srovnávači máte 0 produktů

Zobrazit porovnaní